Στην εντυπωσιακή Yas Marina της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα κριθεί ο φετινός τίτλος της Formula 1, με τους Nico Rosberg και Lewis Hamilton να είναι έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Γερμανός οδηγός προηγείται στη γενική βαθμολογία με 12 βαθμούς του Βρετανού team-mate του, κάτι που σημαίνει ότι του αρκεί η τρίτη θέση στο Grand Prix της Κυριακής για να στεφθεί πρώτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Hamilton, από την άλλη πλευρά, θα κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο του μόνο αν βρίσκεται στο βάθρο και η διαφορά από τον Rosberg στο τέλος του αγώνα είναι στους 13 βαθμούς.  

Φυσικά, κανείς δεν θέλει να δει κάποιο από τα μονοθέσια της Mercedes AMG Petronas να εγκαταλείπει λόγω προβλήματος, ούτε να εμπλακεί άλλος οδηγός στη μεταξύ τους μονομαχία. Ο μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 15.00 ώρα Ελλάδας, με το Άμπου Ντάμπι να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελικός θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων σε μια φανταστική ατμόσφαιρα στη μαρίνα του πάμπλουτου αραβικού κρατιδίου. Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τις τρεις πιο μαλακές γόμες (κίτρινη, κόκκινη, μοβ). Τα επιτελεία των οδηγών έχουν ήδη στο μυαλό τους το πλάνο, καθώς σε αυτήν την πίστα η στρατηγική παίζει μεγάλο ρόλο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας για δύο πολύ μεγάλους οδηγούς της F1. Jenson Button και Felipe Massa θα δώσουν την τελευταία παράστασή τους και θέλουν να ολοκληρώσουν τη σπουδαία καριέρα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Yas Marina circuit
Μήκος διαδρομής: 5.554 μέτρα
Απόσταση: 305.355 χλμ.
Γύροι: 55
Ρεκόρ γύρου: 1:40.279 Vettel, Red Bull, 2009
Μέση ταχύτητα γύρου: 190 χλμ./ώρα

Πρόγραμμα αγώνα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
Δοκιμαστικά – 1η Περίοδος: 11.00-12.30 (Cosmote Sport 5HD)
Δοκιμαστικά – 2η Περίοδος: 15.00-16.30 (Cosmote Sport 5HD)

Σάββατο 26 Νοεμβρίου
Δοκιμαστικά – 3η Περίοδος: 12.00-13.00 (Cosmote Sport 5HD)
Κατατακτήριες: 15.00 (Cosmote Sport 5HD)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Αγώνας: 15.00 (Cosmote Sport 5HD – ΕΡΤ)


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης