Στην πίστα της Catalunya φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15 Μαΐου) ο πέμπτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, με τους φίλους του σπορ να ανυπομονούν για μια μεγάλη μάχη μεταξύ Mercedes και Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών (FP1) του Grand Prix Ισπανίας, οι Vettel και Raikkonen σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι δύο οδηγοί της Scuderia είχαν βέβαια τη μαλακή γόμα, με τον Γερμανό οδηγό να κάνει εκπληκτικό χρόνο κατεβαίνοντας στο 1:23.951. Ελάχιστα πιο αργός ήταν ο Φιλανδός, με το δίδυμο της Mercedes AMG Petronas να βρίσκεται σε απόσταση μισού δευτερολέπτου επιλέγοντας όμως τη μεσαία γόμα.

Στο δεύτερο σκέλος (FP2), o Rosberg έδωσε την απάντησή του έχοντας τη μαλακή γόμα, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:23.922. Ο Kimi Raikonnen τον ακολούθησε με διαφορά 254 χλστ. του δευτερολέπτου, με τους Hamilton και Vettel να κάνουν τον τρίτο και τέταρτο ταχύτερο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση προκάλεσε η επίδοση του Alonso, ο οποίος έφερε τη McLaren Honda στην 10η και 7η θέση αντίστοιχα. Red Bull και Williams έμειναν αρκετά πίσω από τις Mercedes και Ferrari, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα μονομαχήσουν για την pole position.

Το FP3 θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 ώρα Ελλάδας, με τις κατατακτήριες δοκιμές να ξεκινούν τρεις ώρες αργότερα. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή στις 15:00.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης