Επεισοδιακά ξεκίνησε το Grand Prix του Σότσι, λόγω ενός απίστευτου ατυχήματος κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα όχημα υποστήριξης (φορτηγό) που βγήκε στην πίστα πριν την έναρξη του FP1, είχε διαρροή καυσίμου σε δύο σημεία του circuit, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να διακόψουν για μισή ώρα την έναρξη των δοκιμαστικών.

Αν και προσπάθησαν να ξεπλύνουν το πετρέλαιο με νερό, η πίστα στα συγκεκριμένα σημεία γλιστρούσε αρκετά, με πολλούς οδηγούς να επιλέγουν τα ενδιάμεσα ελαστικά ώστε να έχουν καλύτερη πρόσφυση. Όλοι οδηγούσαν προσεκτικά για να μην καταλήξουν στον τοίχο, αλλά και πάλι δεν έλειψαν τα τετ-α-κε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγοί και ομάδες είχαν πολλά παράπονα από τους Ρώσους διοργανωτές, με τον Vettel να λέει πως επικρατεί αλαλούμ. Έπειτα από αρκετή ώρα και αφού όλοι μπαινόβγαιναν στα pits μέχρι να στεγνώσει η πίστα, άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτοι γρήγοροι χρόνοι. Κανείς δεν μπόρεσε να κάνει πάνω από 15 γύρους, με τον Nico Hulkenberg να γράφει 1:44.355 και τον Nico Rosberg να τον ακολουθεί με διαφορά 0.052 δεκάτων του δευτερολέπτου.

Οι ομάδες περιμένουν να δουν τι θα γίνει στο FP2 που ξεκινά σε λίγη ώρα, ώστε να συλλέξουν επιτέλους τις πληροφορίες και τα δεδομένα που θέλουν.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης