Στο πλαίσιο του Grand Prix της Βρετανίας, στην πίστα του Silverstone, παρουσιάστηκε το πρώτο χρυσό νόμισμα το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νόμισμα είναι κατασκευασμένο από χρυσό 24 καρατίων, ζυγίζει ένα κιλό και πάνω του φέρει χαραγμένο το σήμα της F1, ένα μονοθέσιο και το όνομα κάθε πίστας που βρίσκεται στο καλεντάρι του πρωταθλήματος. Η αξία του αγγίζει τις 40.000 λίρες Αγγλίας και θα διατεθούν προς πώληση 15 συνολικά νομίσματα.

Μάλιστα, τέσσερα από αυτά έχουν ήδη πωληθεί, με την ανταπόκριση των πλουσίων fan του αθλήματος να ξεπερνά κάθε προσδοκία, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosland Capital, Marin Aleksov. Πρόκειται για την εταιρεία πολύτιμων μετάλλων, η οποία ανέλαβε την κατασκευή, προώθηση και πώληση των συλλεκτικών νομισμάτων, έπειτα από εντολή του Bernie Ecclestone, του ανθρώπου διαχειρίζεται το εμπορικό κομμάτι της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες, η εταιρεία θα δημιουργήσει αντίστοιχες εκδόσεις χαμηλότερου κόστους από χρυσό ή ασήμι, που θα παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα Grand Prix, όπως αυτά των ΗΠΑ και της Βραζιλίας. Στο βρετανικό GP κυκλοφόρησε και ένα νόμισμα που απεικονίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ, αξίας 900 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης