Το πρόσφατο Grand Prix της Μαλαισίας ήταν από τα πιο επεισοδιακά της φετινής σεζόν, με την έξοδο του Romain Grosjean κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών να ανοίγει το χορό των ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στο FP2 ο Γάλλος οδηγός της Haas έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και κατέληξε στα προστατευτικά της στροφής 13, προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές στην VF-17.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ατύχημα οφειλόταν σε ένα κάλυμμα που είχε φύγει από το σύστημα αποστράγγισης της πίστας. Μόλις το ελαστικό του μονοθέσιου πάτησε πάνω του, το έσκισε σαν μαχαίρι και συνέβη αυτό που είδαμε όλοι. Υπαίτιοι για το ατύχημα είναι φυσικά οι διοργανωτές του Sepang International Circuit.

Έτσι, η Haas F1 Team απαιτεί να αποζημιωθεί πλήρως από τους Μαλαισιανούς, ζητώντας το ποσό των 750.000 δολαρίων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή, Guenther Steiner. «Θα διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Δεν ήταν δική μας ευθύνη αυτό που έγινε. Πληρώνουμε για να αγωνιστούμε, πληρώνουμε για όλα. Δεν μπορούμε να πούμε, εντάξει, πετάμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια επειδή κάποιος ξέχασε να σφραγίσει σωστά ένα κάλυμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης