Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ο χορός των παρουσιάσεων των νέων μονοθεσίων των ομάδων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τη Scuderia Ferrari να αποκαλύπτει το «όπλο» με το οποίο θα αγωνιστεί τη φετινή σεζόν στη Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen θα έχουν φέτος στα χέρια τους την SF70H, ένα μονοθέσιο που σχεδιάστηκε από την αρχή, εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε με βάση τις νέες προδιαγραφές. Η ιταλική ομάδα επέλεξε το βαθύ κόκκινο χρώμα, με το λευκό να καλύπτει ορισμένες επιφάνειες του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τα υπόλοιπα μονοθέσια έτσι και αυτό, είναι πιο φαρδύ, έχει μεγαλύτερα ελαστικά και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, όντας πιο επιθετικό και γρήγορο. Διαφορετικό είναι το ρύχγος και οι πτέρυγες, με τους μηχανικούς του Maranello να υιοθετούν το κάθετο πτερύγιο στο πάνω τμήμα και μια βοηθητική πίσω πτέρυγα σχήματος Τ, όπως ακριβώς είδαμε από τη Mercedes.

Επίσης, διακρίνονται τα πιο λεπτά sidepods εμπρός και τα ιδιαίτερα bardeboards, με τον Raikkonen να κάνει λόγο για ένα πανέμορφο μονοθέσιο. Μικρές αλλαγές έχουν γίνει στην ανάρτηση, με το power unit να έχει αναβαθμιστεί ριζικά χρησιμοποιώντας ακόμη και τεχνολογία 3D printing για την κατασκευή των εμβόλων.

Στόχος της Scuderia είναι να επανέλθει επιτέλους στις επιτυχίες και να κλείσει το χάσμα με τη Mercedes, απόλυτη κυρίαρχο της F1 τα τελευταία χρόνια. Επικεφαλής της ομάδας παραμένει ο Maurizio Arrivabene, με τον Mattia Binotto να αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή. Το οδηγικό δίδυμο παραμένει ως έχει.

Την επόμενη εβδομάδα, στην πίστα της Βαρκελώνης, θα έχουμε τα πρώτα δείγματα της δουλειάς που έχουν κάνει οι ομάδες, καθώς ξεκινά επίσημα το πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης