Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η αρχή έγινε την Παρασκευή αμέσως μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Η αυστριακή ομάδα με έδρα το Milton Keynes της Αγγλίας κατέθεσε ένσταση κατά της Mercedes για τη χρήση του συστήματος Dual-Axis Steering (DAS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρωταθλητές της F1 κέρδισαν την πρώτη μάχη, καθώς το χρησιμοποίησαν κανονικά στο εναρκτήριο Grand Prix της χρονιάς στην Αυστρία. Η Red Bull όμως δεν θα αφήσει να περάσει έτσι το ζήτημα, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Κυριακής και την κίνηση του Lewis Hamilton.

Ο Βρετανός δεν επέτρεψε στον Alex Albon να προσπεράσει, καταστρέφοντας τον αγώνα του νεαρού, ο οποίος είχε εκείνη τον καλύτερο ρυθμό και όδευε προς τη νίκη. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Hamilton με ποινή 5 δευτερόλεπτων, κάτι το οποίο έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της RBR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύμβουλος της αυστριακής ομάδας, Helmut Marko, υποστήριξε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το όλο σύστημα, καθώς ο Hamilton έχει εμπλακεί σε παρόμοιες καταστάσεις και στο παρελθόν, λαμβάνοντας πάντοτε πολύ μικρές ποινές σε σχέση με τη ζημιά που προκαλεί στους αντιπάλους του.

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός επικεφαλής, Christian Horner, ζήτησε από τον Βρετανό οδηγό της Mercedes να απολογηθεί για την κίνησή του και το γεγονός ότι όχι απλά δεν άφησε τον Albon να κερδίσει, αλλά τον πέταξε εκτός.

Ο Hamilton βέβαια παραδέχθηκε αμέσως ότι η επαφή ήταν λάθος δικό του, έριξε τους τόνους και ζήτησε συγνώμη από τον 24χρονο αμέσως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στη Red Bull όμως δεν φαίνεται να ικανοποιήθηκαν. Οι Αυστριακοί ανεβάζουν την ένταση με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο στον back to back αγώνα του Spielberg.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης