Οι εξηγήσεις της FIA για τη συμφωνία με τη Ferrari

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 14:11
Οι εξηγήσεις της FIA για τη συμφωνία με τη Ferrari

Έπειτα την από κοινού ανακοίνωση των ομάδων σχετικά με το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε μετά από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην υβριδική μονάδα ισχύος που περσινού μονοθεσίου της Ferrari, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο ήρθε σε συμβιβασμό με τους Ιταλούς.

Έπειτα από την ανακοίνωση των επτά ομάδων της Formula 1, η FIA θα ήθελε να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα:

Η FIA διεξήγαγε μία λεπτομερή τεχνική ανάλυση στη μονάδα ισχύος της Scuderia Ferrari όπως έχει το δικαίωμα να κάνει σε οποιονδήποτε αγωνιζόμενο του Πρωταθλήματος της Formula 1.

Οι εκτεταμένες κι ενδελεχείς έρευνες που έγιναν το 2019 προκάλεσαν ερωτηματικά για το αν η μονάδα ισχύος της Scuderia Ferrari  λειτουργεί εκτός κανονισμών κάθε δεδομένη στιγμή. Η Scuderia Ferrari αντέκρουσε αυτές τις εικασίες και τόνισε πως η μονάδα ισχύος λειτουργούσε πάντα εντός κανονισμών. Η FIA δεν ικανοποιήθηκε από αυτό, αλλά αποφάσισε πως δε χρειαζόταν να προχωρήσει περαιτέρω, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του ζητήματος και της αδυναμίας να βρεθούν ξεκάθαρα στοιχεία για να αποδειχθεί τυχόν παραβίαση των κανονισμών.

Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη, ειδικά με δεδομένο ότι το αποτέλεσμα ήταν αβέβαιο, και για το καλό του Πρωταθλήματος και των μετόχων, η FIA αποφάσισε να έρθει σε συμβιβασμό με τη Ferrari, σύμφωνα με το Άρθρο 4, παράγραφος 2 των Νομικών και Πειθαρχικών Κανονισμών.

Αυτού του είδους η συμφωνία είναι ένα νόμιμο εργαλείο που αναγνωρίζεται ως σημαντικό στοιχείο σε οποιοδήποτε πειθαρχικό σύστημα και χρησιμοποιείται από πολλές δημόσιες αρχές και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες.

Το απόρρητο των όρων αυτής της συμφωνίας διασφαλίζει από το Άρθρο 4, παράγραφος 4 του Κανονισμού.
Η FIA θα πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να προστατεύσει το σπορ και τον ρόλο και τη φήμη του ως διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1.

Με απλά λόγια, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η υβριδική μονάδα της ιταλικής ομάδας πιθανότατα δεν ήταν απόλυτα σύμφωνη με τους τεχνικούς κανονισμούς. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να βρουν ξεκάθαρες αποδείξεις κι έτσι το θέμα έληξε. Επίσης, υποστηρίζει ότι η συμφωνία προστατεύεται νομικά, άρα δεν είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει τις λεπτομέρειές της.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 15:02