Η F1 λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 14:22
Η F1 λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15 Μαρτίου) ξεκινά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020. Οι διαδικασίες των ελεύθερων δοκιμών και των κατατακτήριων, καθώς και ο αγώνας, θα διεξαχθούν με την παρουσία θεατών, παρά την απειλή του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές της F1, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, τους αρμόδιους κυβερνητικούς οργανισμούς και τους επιστήμονες, καθώς η υγεία των μελών των ομάδων και των φιλάθλων αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας.

Η εξάπλωση του COVID-19 έχει θορυβήσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι, το επόμενο GP στο Μπαχρέιν θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές, ενώ αυτό της Κίνας αναβλήθηκε.

Στη Μελβούρνη, η F1 ζήτησε από τους διοργανωτές να λάβουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, να απολυμαίνονται οι εγκαταστάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να υιοθετηθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων.

Άπαντες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, από τους οδηγούς έως τους μηχανικούς και τους επισκέπτες.

Επίσης, σε συνεργασία με την Public Health England, η F1 θα αναπτύξει ομάδες εμπειρογνωμόνων στα αεροδρόμια που έχουν άμεση σχέση με τα Grand Prix, στα σημεία διέλευσης προς τις πίστες και φυσικά στα paddock για τον έλεγχο και τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων. Τέλος, θα δημιουργηθούν ειδικές αίθουσες απομόνωσης για όσους εντοπιστούν να νοσούν.

Τα μετρά αφορούν όλα τα Grand Prix μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση σχετικά με τον κορωνοϊό.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 14:26