Στην ατμοσφαιρική και πανέμορφη πίστα του Spielberg, η οποία έχει μετονομαστεί σε Red Bull Ring, αφού ανήκει στο αφεντικό της αυστριακής εταιρείας ενεργειακών ποτών, Dietrich Mateschitz, φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο (2-3 Ιουλίου) ο ένατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανακαινισμένο circuit επέστρεψε στο καλεντάρι το 2014, είναι ένα από τα πιο απαιτητικά του πρωταθλήματος, καταπονώντας ιδιαίτερα τα ελαστικά των μονοθεσίων. Οι οδηγοί οδηγούν τέρμα γκάζι στο 66% του γύρου, με τα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας να είναι γρήγορα και το τελευταίο πιο αργό.

Στο Grand Prix της Αυστρίας ο καιρός είναι απρόβλεπτος αφού βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων και οι μηχανικοί των ομάδων βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση. Η Pirelli έχει δώσει τρεις γόμες (κίτρινη, κόκκινη, μωβ), με την τελευταία να είναι η πιο δημοφιλής. Mercedes και Ferrari θα ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική όσον αφορά στα ελαστικά, με την πάρα πολύ μαλακή γόμα να ταιριάζει καλύτερα στο Red Bull Ring, όπως ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φέτος θα δούμε τους ταχύτερους γύρους που έχουν γίνει ποτέ στη συγκεκριμένη πίστα. Η Mercedes φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί, με τον Nico Rosberg να έχει επικρατήσει στους δύο τελευταίους αγώνες. Ο Hamilton αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιθετικός καθώς δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ οι Vettel και Raikkonen ελπίζουν ότι επιτέλους θα έχουν στα χέρια τους ένα ισορροπημένο μονοθέσιο. Πιο ανταγωνιστική αναμένουμε τη Williams και φυσικά τις δύο Red Bull, καθώς αγωνίζονται στο σπίτι τους.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Παρασκευή 1 Ιουλίου
Δοκιμαστικά – 1η Περίοδος: 11:00-12:30GR (OTE Sport 5 HD)
Δοκιμαστικά – 2η Περίοδος: 15:00-16:30GR (OTE Sport 5 HD)

Σάββατο 2 Ιουλίου
Δοκιμαστικά – 3η Περίοδος: 12:00-13:00GR (OTE Sport 5 HD)
Προκριματικά: 15:00GR (OTE Sport 5 HD)

Κυριακή 3 Ιουλίου
Αγώνας: 15:00GR (OTE Sport 5 HD – ΕΡΤ2)


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης