Λάβρος κατά του Bernie Ecclestone και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, εμφανίστηκε ο ισχυρός άνδρας της Scuderia Ferrari, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Sergio Marchionne απείλησε με αποχώρηση αν ισχύσουν οι κανονισμοί της FIA, που δεν επιτρέπουν την εξέλιξη των power unit. Το αφεντικό του ομίλου FCA και ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, επιτέθηκε ανοικτά στην ομοσπονδία και τον επικεφαλής της F1, λέγοντας ότι οι αποφάσεις τους δεν είναι δυνατόν να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

«Τόσο εμείς, όσο και η Mercedes και Renault, έχουμε ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να εξελίξουμε τους κινητήρες. Πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της F1 και όπως καταλαβαίνετε τις αποφάσεις αυτές δεν μπορούμε να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρότερες ομάδες λόγω περιορισμένων χρημάτων, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει η διοίκηση η FIA και όχι εμείς. Οι ομάδες μπαίνουν στην πίστα για να αποδείξουν στον κόσμο, ότι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν ισχυρές μονάδες ισχύος και τεχνολογίες και όχι μένουν στάσιμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η Ferrari δεν έχει λόγο να συνεχίσει. Δεν μπορούν να επιβάλλουν όρους για την οικονομική διαχείριση της κάθε ομάδας, ούτε να μας λένε πώς να φτιάξουμε ένα κινητήρα και πόσο θα τον πουλήσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Marchionne.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης