Στο προτελευταίο Grand Prix της σεζόν που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, διέλυσαν τα χρονόμετρα, πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό pit stop.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον 21ο γύρο, ο Verstappen μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών. Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, οι μηχανικοί του άλλαξαν τα τέσσερα ελαστικά στον απίστευτο χρόνο του 1,82 δευτερολέπτου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1. 

Έχοντας διαλύσει τον ανταγωνισμό στη διαδικασία του pit stop, οι μηχανικοί της Red Bull Racing αναζήτησαν μία νέα πρόκληση. Την βρήκαν σε υψόμετρο 33.000 ποδιών, μέσα σε αεροσκάφος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της RBR πήραν το μονοθέσιο του 2005 και πήγαν μέχρι το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών Yuri Gagarin. Μπήκαν στο ειδικά τροποποιημένο Il-76 MDK, θέλοντας να αποδείξουν ότι ο ουρανός είναι το όριο τους.

Οι απίστευτοι τύποι της Red Bull Racing πραγματοποίησαν pit stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Για να επιτύχουν την αλλαγή των ελαστικών, έκαναν επτά πτήσεις και σχεδόν 80 προσπάθειες.

Στην αρχή δεν μπορούσαν ούτε τα αερόκλειδα να πιάσουν, ωστόσο, στη συνέχεια τα κατάφεραν. Όπως τόνισαν αργότερα, η εμπειρία που έζησαν θα τους μείνει αξέχαστη.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης