Αίσιο τέλος είχαν διαπραγματεύσεις των διοργανωτών του Ιταλικού Grand Prix με τον Bernie Ecclestone, καθώς η Monza εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο καλεντάρι της Formula 1 μέχρι το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», οι γείτονες έδωσαν στη Formula One Management (FOM), εταιρεία που διαχειρίζεται το management και τα εμπορικά δικαιώματα του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητο αθλητισμού, το ποσό των 88 εκατομμυρίων ευρώ.

Η FOM, συμφερόντων του Ecclestone έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να ενισχύει συνεχώς την τεράστια οικονομία της F1, επενδύοντας οπουδήποτε «μυρίσει» χρήμα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η παρουσία της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν στο πρόγραμμα, με την πρώτη να πληρώνει σε ετήσια βάση 54,5 εκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη Monza, το ποσό των 88 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε τέσσερα Grand Prix, με τα 20 εκατ. να πληρώνει η Περιφέρεια της Λομβαρδίας, κάποια το κράτος και τα υπόλοιπα o βασικός χορηγός της πίστας, δηλαδή η Heineken. Θυμίζουμε πως, από φέτος, το ιταλικό GP μετονομάζεται σε Heineken Grand Prix, στο πλαίσιο της συμφωνίας της πίστας με την ζυθοποιό εταιρεία κολοσσό. 

Η «γριά αλεπού» της F1, Bernie Ecclestone, έκανε πάλι το θαύμα του, δικαιώνοντας για μια ακόμα φορά τον Sir Frank Williams, ο οποίος είχε πει την εξής απίστευτη ατάκα: «Για 6,5 μέρες την εβδομάδα η Formula 1 είναι μια επιχείρηση. Κάποια απογεύματα Κυριακής γίνεται σπορ».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης