Ήταν δεδομένο πως η Mercedes AMG Petronas θα επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Φιλανδό οδηγό, έπειτα από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο Valtteri Bottas θα αγωνίζεται με τα «ασημί βέλη» και το 2018, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος με την παρουσία του Φιλανδού και το γεγονός ότι έχει ταιριάξει άριστα με τον Lewis Hamilton.

«O Valtteri ανταπεξήλθε άριστα στην πρόκληση, εντάχθηκε άμεσα στην ομάδα, συνεργάζεται άψογα με τον καλύτερο οδηγό του grid και μάχεται για την κορυφή. Έχει πετύχει δύο νίκες μέχρι στιγμής, έχει απόλυτη ισορροπημένη παρουσία στους αγώνες και βελτιώνεται συνεχώς. Οπότε, έπρεπε να συνεχίσουμε μαζί του και το 2018», τόνισε ο Wolff.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Bottas, αφού ευχαρίστησε την ομάδα για την εμπιστοσύνη που του δείχνει, ανέφερε πως θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και να απολαμβάνει κάθε μέρα. «Νιώθω περήφανος που θα συνεχίσω να τρέχω με τη Mercedes και το 2018. Από τον Ιανουάριο που εντάχθηκα στο team,  έμαθα πολλά, βελτιώθηκα σαν οδηγός και έζησα ορισμένες εκπληκτικές στιγμές. Είναι τιμή που με εμπιστεύονται».

Θυμίζουμε ότι, ο 28χρονος, έπειτα από 13 Grand Prix, φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 197 πόντους, έχοντας δύο νίκες και μία pole position.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης