Θέμα χρόνου είναι ο τυφώνας Hagibis να περάσει από την πίστα της Suzuka. Ισχυροί άνεμοι και σφοδρές καταιγίδες θα πλήξουν την περιοχή γύρω από το circuit το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIA), σε συνεργασία με τη F1, τους διοργανωτές του ιαπωνικού Grand Prix και την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της χώρας, αποφάσισε να αναβάλει τη δράση του Σαββάτου. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών, με τις κατατακτήριες να μεταφέρονται για την Κυριακή το πρωί στις 04.00 ώρα Ελλάδας.

Βέβαια, αν ο τυφώνας είναι σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, θα ακυρωθούν εντελώς οι κατατακτήριες και οι οδηγοί θα μπουν στη σειρά εκκίνησης με βάση τα αποτελέσματα στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Η ώρα έναρξης του αγώνα δεν απειλείται προς το παρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο FP2 η Mercedes κυριάρχησε απόλυτα, με τον Valtteri Bottas να είναι πιο γρήγορος από τον Lewis Hamilton. Τρίτος ήταν ο Max Verstappen, με τις δύο Ferrari να μένουν αρκετά πίσω.

Η πίστα θα παραμένει κλειστή το Σάββατο για λόγους ασφαλείας. Μηχανικοί, οδηγοί και δημοσιογράφοι έχουν λάβει εντολή να μην πλησιάσουν, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ άσχημες.

Τα αποτελέσματα του FP1

Τα αποτελέσματα του FP2

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης