Αυτή η εβδομάδα ανήκει δικαιωματικά στη Formula 1, καθώς θα αποκαλυφθούν τα νέα μονοθέσια των ομάδων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί με βάση τις καινούργιες προδιαγραφές της FIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sauber παρουσίασε με κάθε επισημότητα την C36, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το μονοθέσιο των Ελβετών είναι βαμμένο σε μπλε και άσπρο χρώμα, έχοντας χρυσές λεπτομέρειες. Σε σχέση με το περσινό, είναι πιο φαρδύ, φέρει μεγαλύτερες πτέρυγες και διαχύτες, κάθετο πτερύγιο στο κάλυμμα του κινητήρα, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και φυσικά πιο φαρδιά ελαστικά.

Το μονοθέσιο δείχνει και είναι πιο επιθετικό, με τους μηχανικούς της Sauber να έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική, προς όφελος της κάθετης δύναμης και της πρόσφυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο cock-pit της C36 θα βρεθούν οι Marcus Ericsson και Pascal Wehrlein, με τον τελευταίο να απουσιάζει από τις πρώτες χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, λόγω τραυματισμού.

Αύριο, 21 Φεβρουαρίου, αναμένεται να αποκαλυφθεί η Renault RS.17, μία μέρα μετά δούμε θα δούμε τη νέα Force India και στη συνέχεια τα «όπλα» των Mercedes και Ferrari.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης