Για να οδηγήσεις ένα μονοθέσιο της Formula 1, εκτός από εξαιρετικά ταλαντούχος, γρήγορος, σταθερός και συνήθως πλούσιος, πρέπει να έχεις άριστη φυσική κατάσταση.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί της F1 προπονούνται πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση, καθώς πρέπει να προετοιμάσουν το σώμα τους για 2 ώρες σωματικής και ψυχικής εξάντλησης, όσο δηλαδή διαρκεί ένας αγώνας της F1. Σε κάθε Grand Prix, οι άνθρωποι αυτοί φθάνουν στα όρια τον οργανισμό τους, επιβιώνοντας κάποιες φορές κάτω από εξωφρενικές συνθήκες.    

Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε 20 GP τον χρόνο, να υποφέρουν την τρομακτική εφίδρωση μέσα στο cockpit και τις πιέσεις που αναπτύσσονται. Οι καρδιακοί παλμοί μπορεί να φθάσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα ως τους 240 ανά λεπτό και μόνο ένας εξαιρετικά γυμνασμένος μπορεί να τα καταφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι ακολουθούν ειδικά προγράμματα εκγύμνασης, δουλεύοντας κάθε μικρό και μεγάλο μυ, από τον αυχένα έως τα πόδια. Κάθε πιλότος περνά ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, την πισίνα και το ποδήλατο, ολοκληρώνοντας μια ποικιλία ειδικών λειτουργικών ασκήσεων που τον βοηθά να διατηρήσει το σώμα του ανθεκτικό στους τραυματισμούς, στην αποθεραπεία και θα τον καταστήσει ικανό να ανταπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video από το σκληρό πρόγραμμα που ακολουθεί καθημερινά ο Carlos Sainz Jr.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης