Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το σύστημα προστασίας Halo θα είναι υποχρεωτικό σε όλα τα μονοθέσια της Formula 1 από την επόμενη κιόλας σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Strategy Group, τα μέλη αποφάσισαν να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο σύστημα στο cockpit των μονοθεσίων για λόγους ασφαλείας. H Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συμφώνησε και πλέον το μόνο που απομένει είναι η επικύρωση της απόφασης από το παγκόσμιο συμβούλιο.

Το Halo είναι ουσιαστικά μια κατασκευή υψηλής αντοχής από προηγμένα υλικά, που τοποθετείται ακριβώς πάνω και μπροστά από το cockpit του μονοθεσίου. Στόχος της είναι να προστατεύει το κεφάλι του οδηγού σε περιπτώσεις πρόσκρουσης ή από μεγάλα αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η FIA, το σύστημα θα βελτιωθεί περαιτέρω με τη βοήθεια των οδηγών, πριν από τη θέσπισή του το 2018. 

«Έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Formula One Strategy Group για την εισαγωγή πρόσθετων μέτρων προστασίας των οδηγών, η FIA επιβεβαιώνει την τοποθέτηση του Halo από το 2018. Με την υποστήριξη των ομάδων, ο σχεδιασμός και η δομή θα ενισχυθούν.

»Έχοντας αναπτύξει και αξιολογήσει μια σειρά συστημάτων κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, έγινε σαφές ότι το Halo παρουσιάζει την καλύτερη απόδοση όσον αφορά στην ασφάλεια» τονίζει στη σχετική ανακοίνωση η FIA.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης