Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Συνεδριάζει η Fia προκειμένου να αποφανθεί αν το DRS που είχε το μονοθέσιο του Hamilton συμβαδίζει με τους κανονισμούς της F1. Στα ανεπίσημα δοκιμαστικά χθες ο Hamilton έκανε τον καλύτερο χρόνο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ανησυχία στην Red  Bull.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα social media κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου δείχνει ότι τα πίσω πτερύγια είναι σηκωμένα. Ο Μαξ Φερστάπεν εξέτασε το μονοθέσιο του Βρετανού στο τέλος των κατακτήριων της Παρασκευής. Η ομάδα του Ολλανδού κατήγγειλε ότι αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς. Η FIA κάλεσε τον οδηγό της Mercedes  να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα η FIA εξετάζει αν τα πίσω πτερύγια ακολουθούν τους κανονισμούς. Ο κανονισμός αναφέρει οτι όταν ανοίγουν τα πτερύγια το άνοιγμα δεν πρέπει να είναι περισσότερο απο 85 χλστ. Όπως φαίνεται το άνοιγμα της Mercedes του Lewis Hamilton ήταν μεγαλύτερο.

Αν οι αγωνοδίκες που εξετάζουν το Drag Reduction System της γερμανικής ομάδας διαπιστώσουν οτι δεν συμβαδίζει με τους κανονισμούς, τότε θα σβήσουν τον χρόνο που έκανε ο L. Hamilton. Οι γερμανοί θα πρέπει να τροποποιήσουν την πίσω πτέρυγα και ο Hamilton να ξεκινήσει το Sprint από το pit lane.
Αυτό σημαίνει ότι ο Βρετανός θα τιμωρηθεί και αντί να ξεκινήσει πρώτος το σημερινό Sprint των 100 χλμ να βρεθεί στην τελευταία θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν συμβεί αυτό τότε ο Hamilton πρέπει να το πάρει απόφαση ότι το κυνήγι του φετινού τίτλου σταματάει στη Βραζιλία. Μέχρι και αυτή την ώρα απάντηση δεν έχει δοθεί από τη FIA. Η απόφαση θα ανακοινωθεί το μεσημέρι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης