Ήταν κάτι το οποίο πραγματικά δεν περιμέναμε να συμβεί. Ένας τόσο προσοδοφόρος οργανισμός όπως η Formula 1 να προχωρά σε μειώσεις μισθών και εντάσσεται στις ρυθμίσεις ειδικού σκοπού, μας ξεπερνά.

Η διοίκηση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές μισθού κατά 20% σε όλους του εργαζομένους για δύο μήνες, προκειμένου να περιορίσει τις οικονομικές ζημιές από την ακύρωση ή αναβολή τουλάχιστον 8 Grand Prix λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο CEO της Liberty Media – εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της F1 – Chase Carey επέλεξε να κάνει ακόμη μεγαλύτερο «ψαλίδι» στην αμοιβή του σε μία κίνηση υποστήριξης προς τους εργαζομένους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, παρότι η Liberty Media είναι αμερικανική εταιρεία, η έδρα της F1 βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, οπότε η εταιρεία εντάσσεται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της βρετανικής κυβέρνησης.

Όσο για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κανείς δεν γνωρίζει. Σύμφωνα με το πλάνο που έχουν φτιάξει τα μέλη της διοίκησης σε συνεργασία με τις ομάδες, μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει δράση, με ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα 15-18 αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η F1 δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πραγματοποιηθούν λιγότερα από 15 Grand Prix, καθώς τότε θα πρέπει να προχωρήσει σε καταβολές αποζημιώσεων προς τους τηλεοπτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης