Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

He’s back! Με αυτά τα λόγια η Formula 1 καλωσόρισε εκ νέου στις τάξεις της ένας από τους κορυφαίους οδηγούς των τελευταίων ετών. Ο Fernando Alonso θα τρέχει από του χρόνου με τα χρώματα της Renault, της ομάδας με την οποία κατέκτησε τους δύο παγκόσμιους τίτλους της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ΄ ότι βαδίζει στα 39 χρόνια της ζωής του, ο Ισπανός οδηγός θεωρεί ότι έχει να προσφέρει πολλά. Ο στόχος του είναι ένας και μοναδικός: οι νίκες και τα βάθρα.

Η Renault δεν αποκάλυψε τη διάρκεια του συμβολαίου, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η συμφωνία έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών. Ο «El Nano» θα έχει ως teammate τον Esteban Ocon, καθώς ο Daniel Ricciardo θα μετακομίσει στο τέλος της χρονιάς στη McLaren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγωνιστικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Cyril Abiteboul, έκανε λόγο για έναν σπουδαίο οδηγό, με τεράστια εμπειρία. Έναν αποφασισμένο άντρα που προσφέρει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε όλα τα επίπεδα και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του μονοθεσίου.

Από την πλευρά του, ο Fernando χαρακτήρισε τη Renault δεύτερη οικογένεια και δήλωσε περήφανος για την επιστροφή του.

«Εδώ έχω τις πιο έντονες αναμνήσεις. Κατέκτησα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά τώρα κοιτάω μπροστά. Είμαι πολύ περήφανος που επέστρεψα. Έχω πολύ έντονα συναισθήματα αλλά και φιλοδοξίες. Θα μοιραστώ με τους μηχανικούς και τους teammates την εμπειρία μου. Η ομάδα θέλει και έχει τα μέσα να επιστρέψει στα βάθρα, και το ίδιο κι εγώ» ανέφερε ο Alonso.

Την επιστροφή του Ισπανού χαιρέτισε και ο επικεφαλής της F1, Chase Carey.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης