Στο Οβιέδο της Ισπανίας, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, επέλεξε να κατασκευάσει το προσωπικό του μουσείο, ο σταρ της Formula 1, Fernando Alonso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, εγκαινίασε πριν λίγες μέρες το νέο μουσείο, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμπατριώτες και τους τουρίστες, να δουν από κοντά όλα τα μονοθέσια με τα οποία έχει αγωνιστεί στην καριέρα του, τα καρτ, τα κύπελλα, τα κράνη, τις φόρμες, τα παπούτσια και τα γάντια του.

Στους χώρους εκτίθενται όλα τα μονοθέσια, από την Minardi F1, τις δύο Renault με τις οποίες κατέκτησε τους τίτλους, τις Ferrari και τις McLaren. Συνολικά υπάρχουν 250 εκθέματα από την πορεία του Alonso στους αγώνες, με τη συλλογή να αυξάνεται συνεχώς, αφού ο 34χρονος συνεχίζει τη δράση στις πίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, δίπλα στο μουσείο υπάρχει και η καινούργια υπερσύγχρονη ιδιόκτητη πίστα καρτ, την οποία σχεδίασε ο Alonso μαζί με τον πατέρα του. «Αυτή η μέρα είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα. Αφιερώσαμε πολλά χρόνια δουλειάς και σχεδιασμού με τον πατέρα μου. Η πίστα έγινε ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα όπως εγώ. Δεν έχω τρέξει σε καμία πίστα σαν αυτή, οπότε μπορώ να πω με βεβαιότητα πως είναι η καλύτερη στον κόσμο», τόνισε συγκινημένος ο οδηγός της McLaren Honda.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης