Του Αλέξη Σφαέλου

Με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες έγιναν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά στην πίστα Paul Ricard. Χιλιάδες Γάλλοι βρίσκονταν σε όλες τις ελεγχόμενες περιοχές της πίστας για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των πιλότων της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά ο Μονεγάσκος Chares Leclerc έκανε τον καλύτερο χρόνο, κέρδισε την pole position και αύριο ξεκινάει με τη Ferrari ,πρώτος στο γαλλικό Grand Prix.

Ο Verstappen έχοντας το πλεονέκτημα της πρωτοπορίας στη βαθμολογία (208 β) θέλει να αυξήσει τη διαφορά από τον οδηγό της Ferrari. Θα προσπαθήσει να προσπεράσει στην εκκίνηση τον οδηγό της Ferrari. Άλλωστε αυτό το έχει ξανακάνει.O Leclerc θέλει νίκη για να μειώσει τη διαφορά. Και θα το παλέψει αλλά πλέον μόνος. Χωρίς τη βοήθεια του Sainz. 

Ο Carlos Sainz και ο Kevin Magnussen θα ξεκινήσουν αρκετές θέσεις πίσω στο Γαλλικό Grand Prix έχοντας ποινές δέκα θέσεων λόγω των αναλογών που έκαναν οι ομάδες τους. Η Ferrari μετά τη φωτιά που πήρε ο κινητήρας του Sainz στο Αυστριακό Grand Prix αναγκάσθηκε να του αλλάξει τη μονάδα ελέγχου ηλεκτρονικών. Στον Magnussen άλλαξαν κινητήρα εσωτερικής καύσης και στροβιλοσυμπιεστή. Σε μερικά άλλα μονοθέσια που άλλαξαν εξατμίσεις και εξαρτήματα στα κιβώτια ταχυτήτων, δεν επιβλήθηκαν ποινές γιατί το επέτρεπε ο κανονισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη βαθμολογία μετά τον Verstappen και τον Leclerc, ακολουθούν χωρίς όμως να έχουν πολλές αξιώσεις οι Sergio Perez ( 151 β),  Carlos Sainz (133 β),  George Russell (128) ,  Lewis Hamilton (109) , Lando Norris (McLaren/ Mercedes) 64, Esteban Ocon (Alpine/ Renault)  52, Valtteri Bottas (Alfa Romeo/ Ferrari) 46 β. Την πρώτη δεκάδα κλείνει ο Fernando Alonso (Alpine/ Renault) με 29 βαθμούς.

Pole Position :Η σειρά και οι χρόνοι των χρονομετρημένων δοκιμαστικών 

Parctice 3

Λίγο πριν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ο Max Verstappen έκανε καλύτερο χρόνο (1:32.272) στο Practice 3 το μεσημέρι. Πίσω του ήταν ο Sainz και στην 3η θέση ο Leclerc (+0.637). Σ

την 4η θέση ήταν ο Hamilton ενώ καλή παρουσία είχαν και οι δύο Williams, οι οποίες 20 λεπτά πριν το τέλος, βρέθηκαν στην 5η και 6η θέση. Καλός ήταν ο Ricciardo και κακός ο Alonso. 

Αύριο, Κυριακή 24 Ιουλίου ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16.00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, την Cosmote TV (Sport 5) και το F1 TV Pro.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης