Του Αλέξη Σφαέλου

Αυτό που έγινε στην τελευταία προσπάθεια (Q3) για την Pole Position στο Grand Prix της Ισπανίας δεν έχει ξαναγίνει. Στην πρώτη του καλή χρονομετρημένη προσπάθεια ο Μονεγάσκος έκανε ένα εντυπωσιακό τετ α κε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στα πίτς για να αλλάξει λάστιχα. Όσο ο χρόνος περνούσε τόσο η αγωνία κορυφωνόταν αφού ο Verstappen είχε ήδη κάνει ένα εντυπωσιακό γύρο με 1.19.073.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο team manager της Ferrari προβληματίσθηκε, γιατί αν δεν προλάβαινε να ξαναμπεί στην πίστα ο Charles Leclerc θα ξεκίναγε αύριο από την 10η θέση.

Τελικά κάτω από την πίεση του χρόνου, μισό λεπτό πριν την λήξη της χρονομετρημένης προσπάθειας ο Leclerc «έγραψε» 1.18.750 και αποθεώθηκε από τους χιλιάδες θεατές.

Στο μεταξύ Russel και Hamilton έδειξαν ότι θα μπορούσαν να είναι ακόμη και μέσα στην πρώτη τριάδα. Όμως ο εντυπωσιακός χρόνος που είχε ήδη κάνει ο Verstappen δεν τους έδινε και πολλές ελπίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γρήγορος και αλάνθαστος ήταν και ο Ισπανός Carlos Sainz. Το εντυπωσιακό είναι ότι τόσο χθες στα ανεπίσημα όσο και σήμερα στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, οι δεκάδες χιλιάδες θεατές που βρίσκονταν περιμετρικά από το Circuit de Barcelona-Catalunya στο πέρασμα της Ferrari με τον Ισπανό πιλότο σηκώνονταν όρθιοι και χόρευαν …πανηγυρικά.

Ο Sainz τελικά έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Ο Max Verstappen έχοντας κάνει το 2ο καλύτερο χρόνο αύριο θα είναι ανάμεσα από τις δύο Ferrari. Ο Leclerc θα προσπαθήσει να φύγει μπροστά και να απομακρυνθεί από την πίεση του πιλότου της Red Bull, ενώ από Sainz θα πιέσει τον Verstappen για να περάσει στη  2η θέση από την αρχή το αγώνα.

Ο Verstappen βλέποντας πάντως τον ρυθμό του Leclerc επιχείρησε να δοκιμάσει και πάλι για ένα γρήγορο γύρο. Σε μια τελευταία προσπάθεια να κερδίσει την Pole Potition, όμως ακούσθηκε να λέει στον team manager της Red Bull ένα «δεν έχω ισχύ» και εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο στα τρία ανεπίσημα δοκιμαστικά , ο Μονεγάσκος έκανε τον καλύτερο χρόνο.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε όταν ο Ισπανός Πρωταθλητής Carlos Sainth στα Ράλι, έδωσε το βραβείο για την Pole Potition στον Charles Leclerc. Φανταστείτε τι όμορφο θα ήταν ο γιός του Carlos Sainth (Ferrari), να είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, και να του απένειμε το βραβείο ο ίδιος του ο πατέρας

O Carlos Sainz (πατέρας του Carlos Sainz) απονέμει στον Charle Leclerc το τρόπαιο για την Pole Position.Αύριο Κυριακή 22 Μαΐου οι οκτώ πρώτοι οδηγοί είναι οι:  Leclerc, Verstappen, Sainz, Russel,Perez, Hamilton, Bottas και Magnussen.

Η σειρά εκκίνησης

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16.00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ , την Cosmote TV και  την F1 TV Pro.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης