Του Περικλή Χαλάτση

Το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez ξεκίνησαν τα μεσάνυκτα (ώρα Ελλάδος) και τέλειωσαν λίγο μετά τη μιάμιση τα ξημερώματα. Ο πιλότος της Mercedes George Russell έκανε τον καλύτερο χρόνο ενώ στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Yuki Tsunoda (Alpha Tauri). O Tsunoda ήταν πολύ καλός στις γραμμές του και το μονοθέσιο του ήταν άριστα στημένο. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Esteban Ocon (Alpine). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Μεξικανός Segio Perez ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα φορτσάρει ούτε στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Τον  ενδιαφέρουν μόνο οι κατατακτήριες χρονομετρημένες δοκιμές. Τον ενδιαφέρει να κερδίσει την Pole Position. Είναι λογικό να σκέφτεται έτσι γιατί είναι στην πατρίδα του και θέλει να δώσει χαρά στους συμπατριώτες του.

Η σειρά τερματισμού στα δεύτερα ανεπίσημα δοκιμαστικά

Αν ξεκινήσει από την πρώτη θέση τότε υπάρχουν ελπίδες να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού. Από τη μια ο ομόσταυλός του Max Verstappen δεν είναι βέβαιο ότι θα του στερήσει αυτή τη χαρά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το FP2 δεν ήταν ότι καλύτερο για τον Charles Leclerc. Στο 33ο λεπτό (από τα 90 στο Practice 2) ο Μονεγάσκος μπήκε στην «8» στροφή με περισσότερα χιλιόμετρα. Φυσικά ο Leclerc έλεγχε το μονοθέσιό του και θα μπορούσε να είχε στρίψει αλλά δεν είχε υπολογίσει τη σκόνη στη λεία άσφαλτο της πίστας.

 

 

Ο πιλότος της Ferrari όταν είδε ότι έχασε την «ουρά» φρέναρε ενώ πλαγιολίσθαινε και έπεσε πάνω στα προστατευτικά ελαστικά.

 

Ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα αλλά το μονοθέσιό του έπρεπε να μεταφερθεί με γερανό. 
Λογικό ήταν να δούμε την κόκκινη σημαία και να έχουμε προσωρινή διακοπή του αγώνα μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο.

Στο Practice 2 η Pirelli δοκίμαζε πειραματικά τις μαλακότερες γόμες ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν το 2023. Μετά την έξοδο του Leclerc οι δοκιμές των νέων ελαστικών σταμάτησαν. 

Ο Charles Leclerc που ρωτήθηκε αν η έξοδος του θα επηρεάσει την έκβαση του αγώνα, απάντησε: 
« Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει τέτοιο θέμα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα κουράσω τους μηχανικούς μου. Δοκιμάσαμε κάτι στο αυτοκίνητό μου που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Δεν ήμουν τόσο άνετα όσο στο FP1. Στα χρονομετρημένα θα είμαστε έτοιμοι και θα πάμε καλά». Παραδέχθηκε ακόμη ότι η έξοδος οφείλεται σε δικό του λάθος.

Το Autodromo Hermanos Rodriguez βρίσκεται σε υψόμετρο 2.238 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Η πίστα έχει συνολικό μήκος 4.304 km. Αύριο Κυριακή (30 Οκτωβρίου) θα γίνουν 71 γύροι και οι πιλότοι της F1 θα καλύψουν συνολικά 305.354 km. 

Σήμερα Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 12.00-13.00 (20.00-21.00 ώρα Ελλάδος) θα γίνει το Practice 3 . Στις 15.00-16.00 ( 23.00- 24.00 ώρα Ελλάδος) θα γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά όπου θα έχουμε και τον Pole Man του αγώνα της Κυριακής.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου τα πέντε κόκκινα φώτα θα σβήσουν στις 14.00 το μεσημέρι ( 22.00 για την Ελλάδα).Τόσο τα ανεπίσημα και επίσημα δοκιμαστικά όσο και τον αγώνα της Κυριακής μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, την Cosmote TV και την F1 TV Pro.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης