Του Αλέξη Σφαέλου

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τον Max Verstappen στη βρεγμένη πίστα του Καναδά. Έκανε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και κέρδισε την Pole Position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιλότοι εκτός από την ορατότητα -σε ορισμένα σημεία δεν έβλεπαν ούτε στα τρία μέτρα- αντιμετώπισαν και πολλά προβλήματα με την υδρολίσθηση. Τα βρόχινα λάστιχα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν.

Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο Alonso που έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Αλλά και οι δύο οδηγοί της Aston Martin. Παρόλο που εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις του στο Practice 3, δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον ρυθμό τους με αποτέλεσμα να αποκλειστούν. Εκτός του προκριματικού αγώνα βρέθηκαν οι Gasly, Vettel, Stroll, Latifi και Tsunoda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Q2 καθεστώς κόκκινης σημαίας είδαμε, τη στιγμή όπου ο Perez έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός πίστας προσκρούοντας στις μπαριέρες προστασίας, δυστυχώς ο Ισπανός δεν μπόρεσε να συνεχίσει καθώς το μονοθέσιο του είχε υποστεί ζημία και ταυτόχρονα ήταν δύσκολη και η απομάκρυνση του από την πίστα.Εκπληκτικό χρόνο στο τέλος του Q2 κατάφερε να κάνει o Max Verstappen παίρνοντας την πρώτη θέση, ενώ ο Ocon κατάφερε να πάρει την θέση βγάζοντας εκτός τον Bottas. Στο Q2 εκτός βρέθηκαν οι Bottas, Albon, Perez, Norris Leclerc.

Με τις συνθήκες τις πίστας να βελτιώνονται σε κάθε πέρασμα, οι χρόνοι του Q3 κατέβαιναν συνεχώς. Οι βελτιωμένες συνθήκες του οδοστρώματος  μπέρδεψαν τον George Russel που επέλεξε Slick ελαστικά. Ήταν λάθος και το κατάλαβε όταν δεν κρατήθηκε στην πίστα και είχε έξοδο.

Τον καλύτερο χρόνο 1.21.299 κατάφερε να κάνει ο Max Verstappen κερδίζοντας την Pole Position. Εκπληκτική ήταν και η προσπάθεια του Alonso η οποία τον έφερε στην δεύτερη θέση, με την τριάδα να συμπληρώνεται από τον Sainz.

Μετά τις αναβαθμίσεις που έκανε η Ferrari στο μονοθέσιο του Charles Leclerc, ο Μονεγάσκος θα ξεκινήσει από την 19η θέση. Δηλαδή τελευταίος. O Leclerc θα έχει δύσκολο έργο στον αγώνα  αφού θα πρέπει να κάνει γρήγορα τις περισσότερες προσπεράσεις.

Τον αγώνα της Κυριακής 19 Ιουνίου στις 9 μ.μ, μπορείτε να το δείτε από την ΕΡΤ, την Cosmote TV και την F1 TV Pro.

Οι χρόνοι των κατατακτήριων δοκιμών: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης