Η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, τίμησε τον συνιδρυτή της Williams F1 Team, Patrick Head, για την πολυετή προσφορά του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της Μεγάλης Βρετανίας, ανακηρύσσοντάς τον ιππότη της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Head είναι το δεύτερο μέλος της Williams που λαμβάνει τον τίτλο του Sir, μετά τον Frank Williams. Ο 69χρονος, ο οποίος αποχώρησε από τη βρετανική ομάδα το 2011, κατείχε τη θέση του τεχνικού διευθυντή από το 1986 και μετά το ατύχημα του Sir Frank ανέλαβε την ηγεσία.

Με τη Williams πανηγύρισε συνολικά οκτώ τίτλους στους κατασκευαστές και έξι στους οδηγούς, ενώ υπό την ηγεσία του η ομάδα είχε 59 νίκες και πήρε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας της βρετανικής ομάδας, Sir Frank Williams, δήλωσε για τον συνεργάτη και φίλο του: «Μπορεί το όνομά μου να είναι στην πόρτα, αλλά πάντα έλεγα πως η επιτυχία της Williams ήταν αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Ο Patrick Head ήταν μια ιδιοφυία στο σχεδιασμό των μονοθεσίων. Αυτός μας μετέτρεψε από μια μικρή και άπειρη ομάδα σε μια δύναμη που κέρδισε πρωταθλήματα. Πραγματικά άξιζε αυτή την τιμή. Το ταλέντο του βοήθησε τόσο τον βρετανικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και το χώρο της μηχανολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο». 

 Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης