Ο ισχυρός άνδρας της Ferrari, Sergio Marchionne, ήταν δυσαρεστημένος από την εμφάνιση του Kimi Raikkonen στο Grand Prix της Κίνας και δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια την απογοήτευσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marchionne έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι με τα λεγόμενά του αυξάνει την πίεση προς τους μηχανικούς και οδηγούς, και δεν τους αφήνει να εργαστούν ελεύθερα. Αυτή, όμως, είναι ίσως η πρώτη φορά που αναφέρεται στην απόδοση ενός πιλότου και τον προειδοποιεί ανοικτά.

Στη Σανγκάη παρακολούθησε από το γκαράζ τον αγώνα και, όπως φαίνεται, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από τον Raikkonen. Ο «iceman» τερμάτισε πέμπτος, σε αντίθεση με τον Vettel, ο οποίος μπορούσε ακόμη και να διεκδικήσει τη νίκη, αν δεν έμπαινε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Μάλιστα, καθυστέρησε τον team mate του στους πρώτους γύρους, αφού αδυνατούσε να προσπεράσει τον Ricciardo, κάνοντας παράπονα για τη μονάδα ισχύος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό εκνεύρισε τον Marchionne, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως δεν έχει το μυαλό του στο αγωνιστικό κομμάτι και ζήτησε από τον επικεφαλής να τον νουθετήσει. «Μίλησα με τον Maurizio για το θέμα. Του είπα ότι μάλλον πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να του μιλήσουν. Φαίνεται ότι είναι απασχολημένος με άλλα πράγματα, σε αντίθεση με τον Vettel που δείχνει πιο επιθετικός» τόνισε αρχικά ο Ιταλός.

Στη συνέχεια μίλησε για την εξέλιξη του αγώνα: «Η επιλογή να αλλάξουμε ελαστικά, όταν είχαμε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, ήταν απολύτως σωστή. Με την είσοδο του κανονικού αυτοκινήτου όμως, όλα άλλαξαν. Ο αγώνας θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη. Βέβαια, ήταν ωραία μάχη, είμαστε δεύτεροι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με έναν βαθμό διαφορά από τη Mercedes και ο Seb ισοβαθμεί με τον Hamilton στους οδηγούς. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό αποτέλεσμα έπειτα από δύο αγώνες».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης