Την περασμένη Δευτέρα, σε ειδική εκδήλωση στο Παρίσι, ο Michael Schumacher πέρασε στο πάνθεον του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς εισήχθη στο FIA Hall of Fame.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός οδηγός εκπροσωπήθηκε από τη μάνατζέρ του, Sabine Kehm, καθώς ο ίδιος είναι αδύνατον να μεταφερθεί από το σπίτι του στην Ελβετία. Ο Schumi δεν έχει συνέλθει έπειτα από το ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις το 2013 και τις σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. 

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Jean Todt και πρώην επικεφαλής της Ferrari, εγκωμίασε τον Schumacher, υποστηρίζοντας ότι ήταν εξαιρετικά ταπεινός, παρά την εικόνα του αλαζόνα που έβγαζε προς τα έξω ορισμένες φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος, έδωσε δύο παραδείγματα. Το πρώτο το 2000, κατά τη διάρκεια της κατάκτησης του τίτλου στο Grand Prix της Ιαπωνίας και το άλλο λίγο αργότερα, όταν ζήτησε να προπονηθεί μόνος του στην ιδιωτική πίστα της Ferrari.

«Το 2000, έπειτα από 21 χρόνια, η Ferrari ήταν και πάλι πρωταθλήτρια με τον Michael στο τιμόνι. Πήγα μαζί του στο βάθρο αφού ντρεπόταν και του είπα ότι από εδώ και πέρα τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Εκείνη η μέρα ήταν η πιο συγκινητική στην καριέρα μου στην F1. Μπορεί να μην φαινόταν αλλά ήταν πολύ ντροπαλός.

Αφού πανηγυρίσαμε και πέρασαν οι μέρες, με ρώτησε αν του επιτρέπω να κάνει κάποιες δοκιμές στο Fiorano. Ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά ήθελε να βεβαιωθεί ότι είναι ο πιο γρήγορος και θα παραμείνει ο καλύτερος στην F1», δήλωσε ο Todt.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ο Michael για μένα δεν είναι ένα απλός φίλος. Είμαι σίγουρος ότι εξακολουθεί να μάχεται. Μας λείπει πολύ. Έπρεπε να ήταν εδώ», τόνισε εμφανώς συγκινημένος.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης