Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Formula 1, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για τον Sergio Perez, τον Μεξικανό οδηγό της Racing Point.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Checo υποβλήθηκε σε τεστ για τον Covid-19 όπως γίνεται πριν από κάθε Grand Prix. Η διάγνωση σόκαρε την ομάδα κι έτσι ειδοποιήθηκε η FIA. Ο 30χρονος οδηγός έκανε και δεύτερο τεστ, το οποίο ήταν επίσης θετικό.
Αποχώρησε άμεσα από την πίστα του Silverstone και μπήκε σε καραντίνα, όπως και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση συμμετοχής στο βρετανικό Grand Prix.

Στην ανακοίνωσή της, η ομάδα της Racing Point υποστήριξε ότι ο Perez δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα, είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και έχει πολύ καλή διάθεση. Θα παραμείνει όμως σε απομόνωση όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Από την πλευρά της, η FIA ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσης του αγώνα. Όσο για τον αντικαταστάτη του Μεξικανού στο κυριακάτικο GP της Βρετανίας, λογικά θα είναι ένας εκ των Stoffel Vandoorne και Estreban Gutierrez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης