Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Μπορεί ο Bottas να κατάφερε έστω και με φθαρμένα ελαστικά να κρατηθεί στην πρώτη θέση και να πάρει τον Pole Position όμως αυτός που κέρδισε τα περισσότερα χειροκροτήματα ήταν ο Hamilton που ενώ ξεκίνησε από την τελευταία θέση κατάφερε μέσα σε 24 γύρους να βρεθεί στην 5η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο V.Bottas πετάχτηκε έξυπνα μπροστά και έστριψε πρώτος αφήνοντας στη 2η θέση τον Max Vertsappen. Η κακή εκκίνηση του Verstappen και η έξυπνη κίνηση του V.Bottas ανέτρεψαν  τα σχέδια της Red Bull. O Ολλανδός εκνευρίστηκε για το λάθος που έκανε και κυρίως γιατί βρέθηκε μπροστά του το μονοθέσιο του Φιλανδού. Αλλά και ο δεύτερος πιλότος της Red Bull έχασε μια θέση αφού τον πέρασε ο Sainz.

Ο Hamilton ξεκίνησε από την τελευταία θέση λόγω της ποινής του με το DRS και έκανε στην αρχή μερικά γρήγορα προσπεράσματα. Στον 8 γύρο ο Hamilton είχε ανέβει στην 11η θέση. Στο 10 γύρο «κόλλησε» για λίγο πίσω από τον Daniel Ricciardo τον οποίο προσπέρασε στον 13 γύρο και βρέθηκε στην δέκατη θέση.

To Sprint για την  Pole Position στην πίστα του Interlagos δεν είχε άλλες εκπλήξεις ούτε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τουλάχιστον μέχρι τον 18ο  από τους 24 γύρους του αγώνα. Από αυτόν τον γύρο και μετά άρχισαν τα προβλήματα για όσους είχαν ξεκινήσει με Soft γόμα. Από τη μια, οι γύροι που απέμεναν για την καρό σημαία ήταν μόνο έξη και από την άλλη υπήρχε κίνδυνος να γινόταν κάποια έξοδος λόγω φθαρμένων ελαστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένας όμως δεν αποφάσιζε να μπει στα πιτ για να αλλάξει ελαστικά. Η σειρά για τους πέντε πρώτους δεν είχε αλλάξει. Στον τελευταίο (24 γύρο) o Hamilton πέρασε τον Noris και βρέθηκε στην 5η θέση. Όμως αύριο στον αγώνα ο Hamilton δεν θα ξεκινήσει από την 5η θέση όπου τερμάτισε αλλά από την 10η λόγω της ποινής απ την αλλαγή μέρος του κινητήρα της Mercedes.

Εκπληκτικά κινήθηκε και  ο Sainz με τη Ferrari που φαίνεται ότι η ομάδα του έχει κάνει φοβερή δουλειά.

Ο πρώτος στο Sprint παίρνει τρείς βαθμούς, ο δεύτερος δυο και ο τρίτος έναν βαθμό. 

Αύριο ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 2 και την Cosmote Sport 5.

Η κατάταξη του τελευταίου Sprint της χρονιάς:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης