Διακοπές τέλος για τους οδηγούς της Formula 1. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε, με τις ομάδες να βρίσκονται στην πίστα της Βαρκελώνης για την πρώτη περίοδο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 1η ημέρα ολοκληρώθηκε στο Circuit de Barcelona-Catalunya, με τους μηχανικούς να καταγράφουν όλα τα δεδομένα. Αυτήν την περίοδο, στόχος είναι να στήσουν σωστά τα μονοθέσια, να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις και να γράψουν όσους περισσότερους γύρους είναι δυνατόν.

Αν και οι χρόνοι δεν παίζουν κανέναν ρόλο σε αυτά τα τεστ, την πρώτη ημέρα των δοκιμών, στην κορυφή βρέθηκε ο Sebastian Vettel της Ferrari. Ο Γερμανός οδηγός κάλυψε 169 γύρους με τη SF90, τους περισσότερους από κάθε άλλον, ενώ έκανε και τον καλύτερο χρόνο με 1.18.161 και μάλιστα με τη μέση γόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετούς γύρους έκαναν οι Max Verstappen με Red Bull Racing και Kimi Raikkonen με Alfa Romeo Racing, με τους δύο οδηγούς της Mercedes, Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, να μοιράζουν το πρόγραμμά τους. Η Williams ήταν η μόνη που δεν μπήκε στην πίστα, καθώς οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με το μονοθέσιο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης