Μπορεί να διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, αλλά ο Ισπανός οδηγός όχι μόνο δεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση, αλλά θα τρέξει παντού, αναζητώντας συνεχώς νέα κίνητρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η McLaren, ο Fernando Alonso θα αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 φέτος και παράλληλα θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC και στο θρυλικό Le Mans 24 Hours με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing.

Το ντεμπούτο του Ισπανού θα γίνει στο LMP1 στην πίστα Spa-Francorchamps τον Μάιο και θα αγωνιστεί σε όλους τους γύρους της σεζόν 2018-19 που δεν συμπίπτουν με τα Grand Prix της Formula 1. Αυτό σημαίνει πως, ο «El Nano» θα βρίσκεται συνεχώς σε ένα αεροπλάνο και θα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα και από circuit σε circuit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή του είναι πολύ δύσκολη, αλλά ο Alonso έχει έναν και μόνο στόχο. Να πετύχει το «triple crown» των motorsport, δηλαδή να κερδίσει μετά το Grand Prix του Μονακό, στο Indy 500 και στις 24 ώρες του Le Mans.

«Δεν έχω αρνηθεί ότι στόχος μου είναι το Triple Crown. Προσπαθήσαμε για το Indy πέρυσι, αλλά χάσαμε για λίγο. Φέτος, έχω την ευκαιρία χάρη στη McLaren να αγωνιστώ για τη νίκη στο Le Mans. Η πρόκληση είναι μεγάλη αλλά είμαι έτοιμος να παλέψω σκληρά.

Είμαι ευτυχής που υπάρχουν ισχυροί δεσμοί με τη McLaren και κατανόησαν τι σημαίνει αυτό για μένα. Για να επιτευχθεί η συμφωνία για το WEC έπρεπε να υπάρξει σύμφωνη γνώμη και αυτό έγινε.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η συμμετοχή μου σε άλλους αγώνες θα αποσπάσει την προσοχή μου από την F1. Το 2018 θέλω να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε GP και αισθάνομαι ότι φέτος θα το πετύχουμε», τόνισε ο Alonso.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης