Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Ο Max Verstappen είναι ο πρώτος νικητής του πρώτου Sprint Qualifying που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κάκιστη εκκίνηση του Hamilton ήταν καθοριστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Max Verstappen το εκμεταλλεύτηκε,προσπέρασε εύκολα τον Hamilton και έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση. Από εκεί και πέρα όλα εξελίχθηκαν χωρίς εκπλήξεις. Το sprint qualifying των 100 χιλιομέτρων ή των 17 γύρων έβγαλε νικητή. Ο Ολλανδός ξεκινάει αύριο πρώτος στο Grand Prix στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Lewis Hamilton μάλλον απογοητεύθηκε απο την κακή του εκκίνηση και δεν είχε διάθεση να κινδυνεύσει για μια πρώτη θέση. Ο μεγάλος άτυχος της σημερινής ημέρας  ήταν ο S.Perez ο οποίος δεν τερμάτισε και αύριο θα ξεκινήσει τελευταίος. 

Η πλειοψηφία των οδηγών ξεκίνησε το sprint qualifying με medium γόμες και κανένας με Hard. Μόνο τέσσερις πιλότοι προτίμησαν την soft γόμα. Ανάμεσα στους τέσσερις ήταν και ο Valtteri Bottas οποίος θα έπαιζε το δύσκολο ρόλο της πίεσης στον Ολλανδό, αν ο Hamilton βρισκόταν στην πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συναισθήματα της πρεμιέρας του sprint qualifying είναι ανάμικτα. Αν άρεσε αυτή η δοκιμασία ή όχι θα δείξει. Σίγουρα ο Verstappen ήταν χαρούμενος αφού κέρδισε το Sprint Qualifying. Αντίθετα ο Hamilton αρκέστηκε να εκθειάσει το μονοθέσιο του και τους μηχανικούς του.

Είπε ότι είναι πολύ άσχημο να χάνεις την πρώτη θέση πριν ξεκινήσεις αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Ο Hamilton στο τέλος είπε: «Ευτυχώς υπάρχει και το αύριο…».

Στο πρώτο Sprint Qualifying ο Verstappen τερμάτισε πρώτος. Κέρδισε την 8η Pole Position στην καριέρα  του και αύριο ξεκινάει πρώτος στο Silverstone. Πίσω του με +1.430 ήταν ο Hamilton και τρίτος ο Bottas με +7.502. 

Η αλήθεια είναι ότι είδαμε 17 όμορφους γύρους με αρκετό συναγωνισμό.Οι εντυπώσεις είναι θετικές. Δεν μένει παρά να δούμε αν η ιδέα του Sprint Qualifying θα συνεχιστεί η θα σταματήσει μετά τις τρείς δοκιμασίες.
Αύριο στις 16.30 θα δούμε τι αλλαγές έχουν κάνει οι ομάδες, τι ελαστικά διάλεξαν και περιμένουμε να δούμε και το σχέδιο της Mercedes που θέλει νίκη μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης