Του Λουκά Παπαλάμπρου

Δράση στη Formula 1 δεν πρόκειται να υπάρξει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Ιουνίου. Οι διοργανωτές του GP του Μόντρεαλ, σε συνεργασία με τον οργανισμό υγείας του Καναδά και τη διοίκηση του σπορ, αποφάσισαν να αναβάλουν τον αγώνα, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 14 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το ένατο Grand Prix που αναβάλλεται ή ακυρώνεται τη φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Έχουν προηγηθεί τα GP της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Βιετνάμ, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Μονακό.

«Θα ήταν τιμή μας να φιλοξενήσουμε τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος της F1 για το 2020. Δυστυχώς όμως πρέπει να ανακοινώσουμε την αναβολή του GP. Η απόφαση που λάβαμε δεν ήταν καθόλου εύκολη. Τον τελευταίο μήνα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της Formula 1, τους εκπροσώπους της πόλης του Μόντρεαλ και την κυβέρνηση. Ακούμε τις οδηγίες των αξιωματούχων της δημόσιας υγείας και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Ευχαριστούμε ειλικρινά τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται για να κρατήσουν όλους εμάς υγιείς και ασφαλείς αυτούς τους αβέβαιους καιρούς» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και CEO του GP Καναδά, Francois Dumontier, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσης του αγώνα. «Είμαι περήφανος από τις πρωτοβουλίες και τις τεχνικές εξελίξεις που εφαρμόζει η Formula 1 σε αυτή την εποχή κρίσης. Τώρα είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ξεπεράσουμε την Covid-19. Θα σας υποδεχθούμε στο circuit Gilles Villeneuve μόλις κριθεί πως είναι ασφαλές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με το αρχικό καλαντάρι, ο 10ος γύρος του πρωταθλήματος της F1 θα πραγματοποιηθεί στo Le Castellet στις 28 Ιουνίου. Με βάση αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία όμως φαντάζει αδύνατο να φιλοξενηθεί αγώνας ακόμη και μετά από 2,5 μήνες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης