Η βρετανική ομάδα είναι η πρώτη στο πρωτάθλημα της Formula 1 που ανακοινώνει περικοπές στους μισθούς και αναστολές συμβάσεων στους εργαζομένους της, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η μείωση των αμοιβών αφορά όλα τα μέλη της McLaren F1, μεταξύ των οποίων και τους οδηγούς, Carlos Sainz jr. και Lando Norris.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα ελήφθησαν προκειμένου να προστατευτούν οι θέσεις εργασίες μακροπρόθεσμα και να εξασφαλιστεί η πλήρης απασχόληση των εργαζομένων όταν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση.  

Ο επικεφαλής του ομίλου, Zak Brown, ενημέρωσε όλες τις ομάδες για την απόφαση της εταιρείας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

«Το McLaren Group απομακρύνει προσωρινά ορισμένους υπαλλήλους στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης του κόστους λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας Covid-19 στην εταιρεία. Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους όταν ανακάμψει η οικονομία» ανέφερε η McLaren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αναστολή των συμβάσεων εξαιρούνται το προσωπικό που απασχολείται στο Project Pitlane και όσοι εργάζονται για την ανάπτυξη και παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή θα λαμβάνουν από το κράτος αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 2.500 λιρών μηνιαίως.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης