Πιο απαιτητικά και γρήγορα τα μονοθέσια του 2017

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017, 16:16
Πιο απαιτητικά και γρήγορα τα μονοθέσια του 2017

Η φετινή χρονιά αναμένεται πιο συναρπαστική από κάθε άλλη αν λάβουμε υπόψη τις δύο περιόδους δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης.

Οι ομάδες βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς πλησιάζει ο πρώτος αγώνας της σεζόν στην Αυστραλία. Mercedes και Ferrari δείχνουν να έχουν το προβάδισμα, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν στο εναρκτήριο Grand Prix.

Τα φετινά μονοθέσια είναι εκπληκτικά πιο γρήγορα και πιο απαιτητικά, με τους οδηγούς να πιέζουν το σώμα τους στο όριο για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις. Το επίσημο κανάλι της F1, έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που δείχνει τη διαφορά στην ταχύτητα των οχημάτων σε σχέση με πέρυσι. 

Στις δοκιμές της Βαρκελώνης, ο Kimi Raikkonen έγραψε χρόνο 1:18.634 με την SF70H, δηλαδή ήταν ταχύτερος κατά 3.366 δευτερόλεπτα σε σχέση με την pole position του Lewis Hamilton πέρυσι, στην ίδια πίστα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα νέα μονοθέσια δεν έχουν αποδώσει στο 100% ακόμη, κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 5 δευτερόλεπτα. Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017, 16:16