Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στο Τέξας μεταφέρεται η δράση της Formula 1, με την πίστα του Austin να φιλοξενεί αυτό το τριήμερο (19-21 Οκτωβρίου) τον 18ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Austin είναι ένας από τους καλύτερους αγωνιστικούς προορισμούς. Η πίστα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πάντα σπουδαία. Σε αυτό το circuit έχουν διεξαχθεί ορισμένα συναρπαστικά Grand Prix και όλοι ελπίζουμε να δούμε επικές μονομαχίες και αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Circuit of the Americas έχει περισσότερες γρήγορες στροφές από το Spa και περισσότερες αργές από το Hungaroring, γεγονός που αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους μηχανικούς, αφού πρέπει να στήσουν άριστα το μονοθέσιο. Το υψηλότερο σημείο του γύρου είναι στη στροφή 1. Πρόκειται για απότομη ανηφόρα που καθιστά «τυφλή» την είσοδο στη στροφή. Το πρώτο μέρος χαρακτηρίζεται από πέντε πολύ γρήγορες καμπές. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει μια ευθεία ενός χιλιομέτρου. Το τρίτο είναι μια μείξη αργών στροφών και μιας δεξιάς καμπής με πολλές κορυφές, όπου οι οδηγοί υπόκεινται σε πιέσεις ισοδύναμες με 4G για διάστημα 5 δευτερολέπτων.

Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα, η Mercedes και ο Lewis Hamilton είναι τα απόλυτα φαβορί. Μάλιστα, ο Βρετανός μπορεί να πανηγυρίσει από το Τέξας τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του, αρκεί να τερματίσει πρώτος και ο Vettel τρίτος.

United States GP
Circuit of the Americas

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 18.00-19.30  (COSMOTE-TV)
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 22.00-23.30 (COSMOTE-TV)

Σάββατο 20 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 21.00-22.00  (COSMOTE-TV)
Κατατακτήριες: 00.00 (COSMOTE-TV)

Κυριακή 21 Οκτωβρίου
Αγώνας: 21.10 (COSMOTE-TV – ΕΡΤ2)


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης