Στο Αζερμπαϊτζάν φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο ο όγδοος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, ο οποίος ονομάζεται επίσημα Ευρωπαϊκό Grand Prix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στους δημόσιους δρόμους της πόλης του Μπακού. Η διαδρομή μήκους 6,006 μέτρων είναι ιδιαίτερα απαιτητική και τελείως άγνωστη στους οδηγούς, καθώς είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται GP της F1 στη συγκεκριμένη χώρα. Οι περισσότεροι την περπάτησαν με τα πόδια ή τα ποδήλατα μαζί με τους μηχανικούς, ώστε να δουν από κοντά κάθε κομμάτι και να αξιολογήσουν τα δεδομένα.

Στο σύνολό τους οι πιλότοι της Formula 1, ανέφεραν πως πρόκειται για μια πραγματικά πανέμορφη διαδρομή, ιδιαίτερα προκλητική και γρήγορη. Ωστόσο, διαπίστωσαν πως δεν υπάρχουν σημεία διαφυγής και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις προδιαγραφές ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών πραγματοποιείται αυτή την ώρα, τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είναι προγραμματισμένα για το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 16:00 και η εκκίνηση του αγώνα την Κυριακή 19 Ιουνίου, επίσης στις 16:00.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης