Σε απολογία κλήθηκαν οι Ricciardo και Verstappen

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, 09:59
Σε απολογία κλήθηκαν οι Ricciardo και Verstappen

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα με επαφές, κλαταρίσματα, αυτοκίνητα ασφαλείας και συγκρούσεις, ο Lewis Hamilton πήρε από το πουθενά μία νίκη στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Το περιστατικό που άλλαξε τα δεδομένα στο Μπακού ήταν η πρόσκρουση μεταξύ των δύο Red Bull. Οι Daniel Ricciardo και Max Verstappen έδιναν μεγάλη μάχη, όταν ο Αυστραλός επιχείρησε να προσπεράσει πριν τη στροφή 1 στον 40ο γύρο. Ο Ολλανδός άλλαξε δύο φορές τη γραμμή του, ο team-mate του άργησε να κάνει την κίνησή του και έτσι επήλθε η σύγκρουση.

Αμφότεροι, εγκατέλειψαν τον αγώνα, με τη FIA να τους καλεί για εξηγήσεις. Οι δύο οδηγοί έφυγαν αμέσως για το γραφείο των αγωνοδικών, παρουσία των εκπροσώπων της ομάδας. Λίγη ώρα αργότερα, η FIA ανακοίνωσε ότι είναι εξίσου υπεύθυνοι γι’ αυτό που συνέβη.

«Οι δύο οδηγοί συνέβαλαν στη σύγκρουση. Ο οδηγός του μονοθεσίου με αριθμό 3 (Verstappen) έκανε δύο κινήσεις σχετικά μικρές. Ο οδηγός του μονοθεσίου με αριθμό 33 (Ricciardo) παραδέχθηκε ότι άργησε να αντιδράσει και έπρεπε να είχε κάνει κίνηση για να προσπεράσει νωρίτερα. Οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι και οι δύο συνέβαλαν στο περιστατικό. Οι οδηγοί εξέφρασαν τη λύπη τους κατά την ακρόαση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η FIA.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, 09:59