Στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης νοσηλεύεται ο Niki Lauda, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mercedes AMG F1 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αρχικά, θεώρησαν ότι επρόκειτο για ίωση, αλλά τελικά τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά.

Οι γιατροί είδαν πως ο πνεύμονάς του δεν λειτουργούσε και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση. Την επέμβαση πραγματοποίησε ο Walter Klepetko, επικεφαλής του κλινικού τμήματος της θωρακικής χειρουργικής του Γ.Ν της Βιέννης, σε συνεργασία με τον  καθηγητή Konrad Hötzenecker.

Η μεταμόσχευση ήταν επιτυχημένη, ωστόσο, οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Η οικογένεια του Lauda ζήτησε από όλους να σεβαστούν τις ιδιωτικές στιγμές της, χωρίς να αναφέρει τίποτα παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα αυστριακά Μέσα, η αιφνιδιαστική μεταμόσχευση συνδέεται με το τρομακτικό ατύχημα που είχε την 1η Αυγούστου του 1976, όταν παραλίγο να καεί ζωντανός. Εκτός από τα εγκαύματα, είχε επηρεαστεί η λειτουργία των πνευμόνων και από τότε δεν επανήλθαν ποτέ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης