Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, οι άνθρωποι της Scuderia Ferrari φέτος έχουν κρατήσει χαμηλούς τόνους και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν αφήνουν να διαρρεύσει το παραμικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι του Τύπου που βρίσκονται στη Βαρκελώνη για το πρώτο τετραήμερο τεστ χειμερινών δοκιμών δεν μπορούσαν να βγάλουν λέξη από τα χείλη των Ιταλών. Μόνο όταν μίλησε ο ισχυρός άνδρας, Sergio Marchionne, τα στελέχη της Ferrari άρχισαν να κάνουν κάποιες δηλώσεις. Είναι φανερό πως η πίεση έχει κυριεύσει όλη την ομάδα, αν και η νέα SF70H δείχνει εξαιρετικά ισχυρή. Από την πλευρά του ο Vettel, ήταν έπειτα από αρκετό καιρό χαμογελαστός, κάνοντας λόγο για ένα γρήγορο, απολαυστικό και συνάμα απαιτητικό μονοθέσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο μονοθέσιο είναι το μοναδικό που έχει κοντράρει στα ίσια το αντίστοιχο της Mercedes AMG Petronas τις τρεις πρώτες μέρες των δοκιμών, γράφοντας εξαιρετικούς χρόνους στην πίστα αλλά και πολλούς γύρους χωρίς προβλήματα. Όλοι στην ισπανική πίστα μιλάνε για το πόσο γρήγορη είναι η SF70H, με την ιταλική ομάδα να κρατά χαμηλούς τόνους ωστόσο, καθώς δεν θέλουν να πάθουν ότι τις προηγούμενες χρονιές.

Εξάλλου, αυτή την περίοδο οι ομάδες δίνουν περισσότερη προσοχή στην εξέλιξη, οπότε δεν είναι απίθανο οι ισχυροί να κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους.  Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, Mercedes και Ferrari φαντάζουν τα μεγάλα φαβορί, κάτι που παραδέχθηκε και ο Daniel Ricciardo της Red Bull.

Βέβαια, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος στην Αυστραλία μπορούν να αλλάξουν πολλά. Στις 25 και 26 Μαρτίου, στο πρώτο Grand Prix της σεζόν θα δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Έως τότε, όλοι ελπίζουμε οι Ferrari και Red Bull να είναι πραγματικά ανταγωνιστικές και να απολαύσουμε ένα θεαματικό πρωτάθλημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης