Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Στην πίστα Interlagos του Σάο Πάολο θα γίνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου ο 19ος γύρος της F1. Η πατρίδα του Ayrton Senna «φιλοξενεί» ήδη τις εργοστασιακές ομάδες που σήμερα έκαναν τα πρώτα ανεπίσημα δοκιμαστικά. Ο καιρός δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κακός αλλά αύριο (Σάββατο) και μεθαύριο ( Κυριακή) δεν αποκλείεται να δούμε αγώνα με βροχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας αυτός στη Βραζιλία έχει τεράστιο ενδιαφέρον τουλάχιστον βαθμολογικά για τους δύο πρώτους οδηγούς της Red Bull και της Mercedes. Στο 19ο από τα 22 Grand Prix της φετινής χρονιάς ο Verstappen (Red Bull) προηγείται του Hamilton (Mercedes) με 19 βαθμούς. Ο Ολλανδός έχει 312.5 βαθμούς και ο Βρετανός 293.5 βαθμούς.

Λογικά ο Ολλανδός έχει όχι μόνο το προβάδισμα αλλά και την καλύτερη ψυχολογία. Και αυτό γιατί γνωρίζει οτι ο Hamilton παρά το γεγονός οτι έκανε τον καλύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά και θα ξεκινήσει πρώτος στα χρονομετρημένα ακόμη και αν κερδίσει δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει πρώτος στον αγώνα. Και αυτό γιατί η Mercedes άλλαξε για άλλη μια φορά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το όριο αλλαγής κινητήρα χωρίς ποινή είναι τρείς φορές σε μια αγωνιστική σαιζόν. Η Mercedes τον άλλαξε για 5η φορά. Έτσι η «τιμωρία» είναι πέντε θέσεις. Η Hamilton ωστόσο δεν πτοείται ακόμη και αν ξεκινήσει πέμπτος. Είναι έμπειρος οδηγός. Ξέρει οτι οι αγώνες έχουν εκπλήξεις. Σημαντικό είναι οτι επαληθεύθηκε ο Totο Wolf. Μετά το Grand Prix στο Μεξικό είχε δηλώσει οτι η Mercedes στο Interlagos θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο Σάββατο τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά θα γίνουν υπό τη μορφή του sprint. Θα είναι και η τελευταία φορά τουλάχιστον για φέτος που θα δούμε χρονομετρημένα δοκιμαστικά υπο τη μορφή αγώνα.Πρόκειται για έναν αγώνα sprint διάρκειας μισής ώρας η 100 χλμ. Ο νικητής αυτού του Sprint θα είναι και ο Pole Man.

Η πίστα του Interlagos  του Sao Paolo βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων ( θυμηθείτε ότι στο Μεξικό το υψόμετρο της πίστας ήταν 2.285 μέτρα). Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 4.309 μέτρα, έχει 15 στροφές και οι οδηγοί στους 71 γύρους θα καλύψουν 305.909 μέτρα.Interlagos σημαίνει «μεταξύ δύο λιμνών».Σ αυτήν την πίστα το πρώτο Grand Prix έγινε το 1972. Ακολούθησε μια διακοπή και η F1 επέστρεψε στο Interlagos to 1990.

Η Pirelli έχει στη διάθεση των οδηγών τις εξής συνθέσεις P Zero. Την άσπρη (σκληρή) σε σύνθεση C2, την κίτρινη (μέση) σε σύνθεση C3 και την κόκκινη (μαλακή) σε σύνθεση C4.

Η ομάδα της Mercedes παραμένει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών αλλά η διαφορά της με την Red Bull είναι μόλις ένας βαθμός. Η γερμανική ομάδα έχει 478.5 βαθμούς ενώ η γερμανική έχει 477.5 βαθμούς.

Ο L. Hamilton σε όλες τις προσπάθειες των ελεύθερων δοκιμαστικών έκανε τον καλύτερο χρόνο.Ο  Verstappen σίγουρα δεν πίεσε. Δεν είχε άλλωστε λόγο να το κάνει. Ο μεγάλος του αντίπαλος ακόμη και αν κερδίσει στο Sprint θα ξεκινήσει απο την 5η θέση. Αυτό του δίνει το προβάδισμα για να πάρει την Κυριακή άλλη μια νίκη.

Η κατάταξη της Παρασκευής στα ελεύθερα δοκιμαστικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης