Όλα τα φώτα στραμμένα στο Αζερμπαϊτζάν όπου η μεγάλη μάχη ξεκινάει στις 14:00 ώρα Ελλάδος. Την έκτη συνεχόμενη Pole Position κατάφερε να κερδίσει ο Charles Leclerc με εντυπωσιακό χρόνο 1.42.865 και θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει πρώτος στον σπουδαίο αγώνα. Πίσω θα είναι οι δύο πιλότοι της Red Bull. Στη 2η θέση θα είναι ο Μεξικανός S. Perez και στην 3η θέση ο M.Verstappen με την ενδοοικογενειακή μάχη να είναι εκτός ελέγχου.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 14:00 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, την Cosmote TV Sport5HD και από την πλατφόρμα F1 TV Pro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα στο Bakοu είναι εντός πόλης όπως στο Monaco, με τη διαφορά ότι οι ταχύτητες στο Azerbaijan είναι μεγάλες. Η συνολική απόσταση είναι 6.003 km και θα γίνουν συνολικά 51 γύροι. Οι πιλότοι της F1 θα καλύψουν 306.049 km. Πέρσι ο Leclerc έκανε ρεκόρ πίστας με 1.43.009  Η πίστα συνδυάζει γρήγορες ευθείες με μερικά πολύ στενά και τεχνικά κομμάτια ειδικά γύρω από την διάσημη στροφή 9 στο κέντρο της παλιάς πόλης. Σε αντίθεση με τις μέγιστες κλίσεις στις πτέρυγες στο Monaco, οι ομάδες στο Baku υιοθετούν μέσες κλίσεις.

Δείτε εδώ λεπτομερώς τί συνέβη στα χρονομετρημένα.

Φυσικά όπως μετά από κάθε grand prix θα ακολουθήσει ανάλυση του αγώνα στο zougla.gr
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης