Του Περικλή Χαλάτση

Με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες για Αυστρία και με κατάμεστη την πίστα του Spielberg ξεκινάει σε λιγότερο από μία ώρα (16.00 ώρα Ελλάδος) το Austrian Grand Prix,11ος αγώνας της F1, με τον Max Verstappen να βρίσκεται στην πρώτη θέση του Grip.Ειδικά για τη σημερινή εκκίνηση μεγάλη σημασία έχει η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι δύο ομάδες ( Red Bull και Ferrari). Από τη μια είναι οι γόμες στα ελαστικά που θα επιλέξουν και από την άλλη τα pit stops που θα κάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδός Max Verstappen που τρέχει στην έδρα της Red Bull έχει 181 βαθμούς και φυσικά θέλει νίκη για να ανοίξει ακόμη περισσότερο τη διαφορά που έχει όχι τόσο από τον δεύτερο στην βαθμολογία S.Perez (147 βαθμούς) όσο από τον Μονεγάσκο πιλότο της Ferrari, Charles Leclerc ο οποίος έχει 138 βαθμούς. Αυτή η διαφορά των 43 βαθμών είναι μεν μεγάλη και ασφαλής αλλά στη F1 όλα μπορούν να ανατραπούν με μια εγκατάλειψη. Όσον αφορά τη μάχη των κατασκευαστών η Red Bull έχει σήμερα 328 βαθμούς ενώ η Ferrari 265. 

Οι τρείς πρωτοπόροι στη βαθμολογίαΠίσω από τον Max Verstappen στην γραμμή της εκκίνησης βρίσκονται οι δύο Ferrari. Το θέμα είναι αν Leclerc καταφέρει πριν από την πρώτη στροφή να περάσει μπροστά από τον Ολλανδό. Καθόλου εύκολο αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατον.

Πώς ξεκινούν :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τόσο ο Leclerc όσο και ο Sainz είπαν ότι η μονομαχία τους στο χθεσινό Sprint δεν ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για την αποτυχία τους για να κερδίσουν τον Max Verstappen. Ωστόσο σήμερα θα αλλάξουν στρατηγική. Οι οδηγοί της Scuderia πήγαν ρόδα με ρόδα  μόλις έσβησαν τα φώτα για το Sprint. Ωστόσο ο Verstappen κέρδισε με διαφορά 1,6 δευτερολέπτων. Μεγάλη για τα δεδομένα της F1.

Σήμερα το πρωί ο Leclerc είπε: « Θα έχουμε ένα μακρύ αγώνα. Η διαχείριση των ελαστικών θα παίξει μεγάλο ρόλο. Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε αυτό που κάναμε χθες. Χάσαμε λίγο χρόνο. Ωστόσο είμασταν δυνατοί. Όλα είναι πιθανά σήμερα».

Η πίστα με τις πολλές υψομετρικές διαφορές ,έχει μήκος 4.318 μέτρα και δέκα στροφές. Κάποιες από αυτές είναι «κοφτές». Σήμερα οι πιλότοι θα διανύσουν 306.452 χλμ πράγμα που σημαίνει ότι θα κάνουν 71 γύρους. 
Το Αυστριακό Grand Prix ξεκινάει στις 16.00 και αν δεν έχουμε κόκκινες σημαίες αναμένεται να τελειώσει στις 18.00.
Το αγώνα θα δείξουν σε απευθείας μετάδοση η ΕΡΤ1, η Cosmote TV Sport 5 και το F1 TV Pro.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης