Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Και εκεί που πιστεύαμε πως το θρίλερ με το πρωτάθλημα της Formula 1 είχε τελειώσει, γυρίζουμε ξανά πίσω. Ο λόγος είναι η Paddy Power, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στοιχηματισμών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει όσους είχαν ποντάρει στον Βρετανό ως νικητή του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος διεθνής φορέας στοιχηματισμού έλαβε αυτό το μέτρο αποζημίωσης, λόγω της αμφιλεγόμενης απόφασης στο Άμπου Ντάμπι, που κόστισε στον Hamilton τον τίτλο.

Η εταιρεία, υπολογίζοντας το πώς κύλησαν οι τελευταίοι γύροι, αποφάσισε να αποζημιώσει όλα τα στοιχήματα που είχαν παιχτεί τόσο για τον Hamilton όσο και για τον Verstappen, δηλώνοντας το εξής: «Εμείς στην Paddy Power μισούμε τις αθλητικές αδικίες και, καθώς η άστοχη απόφαση των διοργανωτών που πάρθηκε ενάντια στους κανόνες του αθλήματος, άλλαξε το αποτέλεσμα, αποφασίζουμε να αποζημιώσουμε τα στοιχήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο ιστότοπος Change.org μαζεύει υπογραφές από τον κόσμο, οι οποίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 50.000, για να δοθεί τελικά το πρωτάθλημα στον Hamilton. Το κείμενο που συνοδεύει το δημοψήφισμα αναφέρει: «Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, όταν οι αγωνοδίκες της FIA αρνήθηκαν στον Λούις Χάμιλτον τη νίκη του στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι. Με λιγότερο από έναν γύρο να απομένει, αγωνιζόμενοι προσπέρασαν το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του αθλήματος F1. Αυτό έδωσε στον αντίπαλο Max Verstappen την ευκαιρία να προσπεράσει τον Lewis Hamilton και να κερδίσει το Grand Prix. Εάν είστε υπέρμαχος της ειλικρίνειας και της δικαιοσύνης, υπογράψτε αυτή την αναφορά. Αν αφήσουμε αυτή την απόφαση ως έχει, θα στείλουμε ένα πολύ λάθος μήνυμα στους νέους και στους μελλοντικούς δρομείς».

Όλα δείχνουν πως η επόμενη σεζόν θα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης