Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ο αγώνας του Άμπου Ντάμπι ήταν ο τελευταίος του Sebastian Vettel με τα χρώματα της Scuderia Ferrari. Έπειτα από έξι χρόνια στο Maranello, ο Γερμανός είπε το μεγάλο αντίο στην ιταλική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της Ferrari τού είχαν επιφυλάξει μια έκπληξη στη Yas Marina. Του πρόσφεραν ένα τρόπαιο με χαραγμένες όλες τις νίκες του και κάποια αναμνηστικά μεγάλης συναισθηματικής αξίας. Επίσης άπαντες φορούσαν μάσκες με το σχέδιο του κράνους του Vettel τα οποία έγραφαν πάνω «Grazie Seb».

Ο πρωταθλητής συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την κίνηση των μηχανικών και με το που έπεσε η καρό σημαία άρχισε να τραγουδά στα ιταλικά. Άνοιξε την ενδοεπικοινωνία και τους χάρισε μια μελωδία. Δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει όμως. Η φωνή του έσπαγε, ήταν τόσο συγκινημένος και δάκρυα έτρεχαν στα μάγουλά του, μέσα από το κράνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια μοναδική μέρα που δεν θα ξεχάσει. Μια μέρα με τόσο έντονη ενέργεια που θα τη μεταφέρει για πάντα μαζί του.

Στην καριέρα του στη Ferrari, ο Vettel δεν τα κατάφερε. Κέρδισε μόλις 14 Grand Prix από τα 118 που έλαβε μέρος. Δεν μπόρεσε να φέρει το πρωτάθλημα στην Ιταλία και να βγάλει τους tifosi στους δρόμους. Η φετινή χρονιά ήταν η απογοητευτική, αφού τερμάτισε στη 13η θέση.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης