Απογοήτευση και προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο της Ferrari, καθώς έπειτα από 10 αγώνες η ομάδα παραμένει αρκετά πίσω στη βαθμολογία, με την απόδοση του μονοθεσίου να μην είναι η αναμενόμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση στη Scuderia είναι κρίσιμη, με τον αγωνιστικό διευθυντή Maurizio Arrivabene να παραδέχεται πως το επόμενο Grand Prix στην Ουγγαρία (23-24 Ιουλίου) αποτελεί την τελευταία τους ευκαιρία. Όπως τόνισε ο Ιταλός, ο αγώνας αυτός είναι σαν τελικός για τη Ferrari και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αποτυχίας.

«Η Ουγγαρία είναι σαν τελικός για εμάς. Αυτό το GP θα κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση του τίτλου. Δεν μπορούμε να αποτύχουμε. Δουλεύουμε συνέχεια, κάνουμε αναβαθμίσεις και προσπαθούμε να βρούμε την ιδανική ισορροπία της SF16-H. Το θέμα του κιβωτίου μας έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Θεωρώ και ελπίζω πως είναι αστοχία υλικού και όχι κατασκευαστικό λάθος. Αν βελτιωθούμε άμεσα, έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε τις Mercedes» δήλωσε ο Arrivabene.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, το μεγάλο αφεντικό της Ferrari επισκέφθηκε την ομάδα στο Maranello προκειμένου να συζητήσει με όλους. Ο Sergio Marchionne είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των τμημάτων και τους απλούς μηχανικούς, προκειμένου να εντοπίσει πού οφείλεται η κάκιστη απόδοση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ειπώθηκε, αλλά δεν αποκλείεται να «πέσουν κεφάλια» σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στην Ουγγαρία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης