Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Από τη φετινή κιόλας χρονιά μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος τρόπος διεξαγωγής των αγώνων της Formula 1, ο οποίος ουσιαστικά καταργεί τις παραδοσιακές κατατακτήριες του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη φετινή σεζόν, το «Sprint Qualifying» θα πραγματοποιηθεί σε τρία Grand Prix, που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Αν το νέο format στεφθεί με επιτυχία, θα το βλέπουμε πιο συχνά το 2022.

Το Σάββατο, λοιπόν, θα διεξάγεται ένας σύντομος αγώνας 100 περίπου χιλιομέτρων, με την τελική κατάταξη να κρίνει την pole position και τη σειρά εκκίνησης στον πραγματικό αγώνα της Κυριακής.

Οι τρεις πρώτοι του «sprint races» θα λαμβάνουν από τρεις βαθμούς (3-2 και 1 αντίστοιχα), οι οποίοι θα προσμετρώνται στη γενική βαθμολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγώνας 100 χιλιομέτρων το Σάββατο.Επίσης θα υπάρχουν κατατακτήριες και το απόγευμα της Παρασκευής, μετά το FP1, για το grid του «sprint races».

Οι οδηγοί θα έχουν διαθέσιμα πέντε σετ ελαστικά στις κατατακτήριες της Παρασκευής και δύο στο «Sprint Qualifying» του Σαββάτου. Στον αγώνα της Κυριακής θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δύο εναπομείναντα σετ.

Φυσικά, το νέο format ψηφίστηκε ομόφωνα από τους επικεφαλής των ομάδων και τη FIA. Στόχος είναι να υπάρξει περισσότερη δράση κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου και οι μάχες να είναι μεταξύ των οδηγών και όχι με το χρονόμετρο.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, το «Sprint Qualifying» θα δούμε το 2021 στο Silverstone, στη Monza και στο Interlagos.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια συγγνώμη ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει

Τα χρήματα που λαμβάνουν οι οδηγοί της Formula 1

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης