Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο Άμπου Ντάμπι πέφτει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν θα πραγματοποιηθεί αυτό τo τριήμερο (11-13 Δεκεμβρίου) στην εντυπωσιακή μαρίνα του εμιράτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lewis Hamilton κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον ιό Covid-19 και θα συμμετάσχει κανονικά στο Grand Prix. Και τα δύο τεστ που έκανε βγήκαν αρνητικά, οπότε οι γιατροί και οι διοργανωτές έδωσαν την έγκριση για να τρέξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι ο George Russel επιστρέφει στο μονοθέσιο της Williams, αν και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ήθελαν να τον δουν να αγωνίζεται και πάλι με τη W11 της Mercedes.

Στο εντυπωσιακό Yas Marina Circuit πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Sebastian Vettel. Ο Γερμανός οδηγός θα τρέξει για τελευταία φορά με τη Ferrari, καθώς από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Aston Martin.

Όσον αφορά στην πίστα, είναι γνωστή σε όλους. Αποτελείται από 21 συνολικά στροφές και βρίσκεται μέσα στην εντυπωσιακή μαρίνα του Άμπου Ντάμπι. Οι χιλιάδες προβολείς, τα φαντασμαγορικά κτήρια και τα εμπνευσμένα χρώματα προσδίδουν μια λάμψη που δεν συναντάται πουθενά αλλού.

Το πρόγραμμα του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 11:00 – 12:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 15:00 – 17:30

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 12:00 – 13:00
Κατατακτήριες: 15:00 – 16:00

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
Αγώνας: 15:10

Το Cosmote Sports5 θα μεταδώσει ζωντανά όλες τις διαδικασίες. H ΕΡΤ θα προβάλει κανονικά τον αγώνα μέσω της ERT1.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης